Hoe volop genieten van de feestdagen met je huisdier?

Dinsdag 30 november 2021 Eindelijk is het bijna zover: de gezelligste periode van het jaar met Kerst en Nieuwjaar komt eraan! Sommigen konden niet wachten en hebben hun kerstdecoratie al bovengehaald, anderen kijken er reikhalzend naar uit om samen met de familie de dennenboom te versieren. Volgens de traditie worden de meeste kerstbomen vanaf de vierde zondag voor Kerst gezet, ofwel afgelopen zondag, 28 november.

De eindejaarsperiode is altijd een vrolijk moment tot… de kat besloten heeft om de hoogste tak van de kerstboom te ontdekken, of de hond al blaffend achter de kinderen aan holt. Om ervoor te zorgen dat ook huisdieren ten volle genieten van de feesten, kunnen pet lovers steevast bij Tom&Co terecht voor gouden tips.

Huisdieren en kerstversiering: een ideale match?

De eindejaarsfeesten zijn de ultieme periode van gezelligheid, zeker als we het met onze geliefde viervoeters kunnen vieren. We betrekken onze huisdieren dan ook liefst zoveel mogelijk bij deze feestelijkheden. Toch kent iedereen de volgende situaties: een kat die haar instinct volgt en de kerstboom inklimt, waarna het tapijt vol dennennaalden ligt. Of de hond die met een kerstbal in zijn mond door het huis rent. Kerstversiering kan makkelijk kapot gaan en is in sommige gevallen zelfs giftig voor onze lievelingen. Houd daarom zeker rekening met de volgende 5 tips van dierenspeciaalzaak Tom&Co wanneer je binnenkort de decoratie boven haalt:

  1. Stofzuig regelmatig afgevallen naalden van de kerstboom op.
  2. Kies voor decoratie en kerstballen in plastic of hout in plaats van glas.
  3. Hang zo weinig mogelijk decoratie onderaan de kerstboom en hang de slingers buiten het bereik van hun tanden.
  4. Zorg er voor dat je huisdier niet met de kabels van de kerstverlichting kan spelen ​ en gebruik ​ geen kunstmatige, giftige sneeuw.
  5. Versier het interieur geleidelijk aan, zo kan je viervoeter wennen aan de kerstsfeer in huis.

Kalmte kan hen redden

Het is ook niet verwonderlijk dat drukke feestdagen met veel gelach en luide muziek een bron van stress kunnen zijn voor huisdieren. Een kalmerende spray met feromonen kan hierbij zeker helpen. Bovendien hebben zowel honden als katten nood aan een eigen plekje waar ze zich even kunnen terugtrekken als het te druk wordt. Maak een gezellig hoekje met een knusse slaapplek en zorg ervoor dat ze ook in alle rust kunnen eten. Dwing hen vooral niet om de hele avond deel te nemen aan de festiviteiten.

Een geslaagd feestmaal

Natuurlijk houden huisdieren net als mensen van een feestmaal waar ze hun buikje mee rond kunnen eten. Ook hier zijn er een aantal vuistregels die baasjes niet uit het oog mogen verliezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de eetgewoontes van pets niet in de war te brengen, door een andere menu voor te schotelen. Bovendien is het ook geen goed idee om hen mee te laten proeven van onze hapjes of maaltijd.

Om ervoor te zorgen dat alle honden en katten ook kunnen smullen van een echt kerstmenu, heeft Tom&Co allerlei lekkers. De natuurlijke kwaliteitsvoeding van Appetite, op basis van vers vlees en zonder granen, valt gegarandeerd in de smaak!

Pakjestijd

Is het na een heerlijke maaltijd tijd om cadeaus uit te delen? Your pet loves it! Denk er aan om ook voor je huisdier een leuk pakje te voorzien. Een verrassing onder de kerstboom doet onze trouwe viervoeters een enorm plezier. Het versterkt bovendien de band tussen huisdier en baasje. Geen inspiratie? Tom&Co biedt allerlei leuke gadgets aan die de kerstperiode ook voor je pet onvergetelijk zullen maken. Neem zeker een kijkje op de website: https://www.tomandco.com/nl/837-tomco-collectie-manoir-winter-2021

Florence Baekelandt Whyte Corporate Affairs

 

 

 

 

keyboard_double_arrow_up