Just Woof it - Laat je hond uit en steun de dierenasielen

Net zoals elk jaar sinds 1996 steekt dierenspeciaalzaak Tom&Co talloze asielcentra in België een hart onder de riem met ‘Eetkommen van het hart’. Via deze solidariteitscampagne doet ze een beroep op de empathie en solidariteit van huisdiereneigenaars, die een bijdrage kunnen leveren aan asielcentra. Ook al hebben veel Belgen tijdens de coronacrisis een huisdier geadopteerd, kunnen asielcentra, in deze bijzondere tijden, meer dan ooit de massale steun van dierenliefhebbers gebruiken. Net daarom lanceert Tom&Co dit jaar een speciale, volledig nieuwe editie van ‘Eetkommen van het hart’. De opzet van de campagne is heel simpel: tot 31 juli zoveel mogelijk kilometers afleggen met je trouwe viervoeter, want elke kilometer levert een maaltijd op voor een asieldier. Heb je zelf geen huisdier? Niet getreurd, je kunt ook een pootje toesteken door de hond van de buren, je beste vriendin of van een dierenasiel mee te nemen op wandeling of tijdens het joggen.

Solidariteit en engagement belangrijker dan ooit

Jaarlijks worden maar liefst 60.000 Belgische huisdieren achtergelaten in een dierenasiel. Sommigen vinden al snel hun plek bij een nieuw, warm gezin, anderen moeten soms tevergeefs blijven wachten op een baasje. Ondertussen moeten de asielcentra hen wel goed blijven verzorgen, voeden en verwennen. Hoewel vele mensen tijdens de coronacrisis hun trouwe compagnon hebben gevonden in een asiel, blijft elke mogelijke bijdrage of vorm van steun meer dan welkom in deze bijzondere tijden. De jaarlijkse campagne ‘Eetkommen van het hart’ is dan ook een initiatief dat geld inzamelt voor deze asielcentra.

Dit jaar zet Tom&Co deze uitdaging extra in de verf om nog meer dan anders de Belgische bevolking op te roepen tot solidariteit. Uit een studie die eerder dit voorjaar werd uitgevoerd in opdracht van de dierenwinkelketen, blijkt immers dat 98% van de respondenten erg bekommerd is om dierenwelzijn, maar in de praktijk slechts 58% dit ook vertaalt in een concreet engagement. Om daar verandering in te brengen, biedt Tom&Co dierenliefhebbers die niet weten hoe zij concreet kunnen helpen, de mogelijkheid om op een eenvoudige manier hun bijdrage te leveren aan het welzijn van dieren. Zij kunnen namelijk mee hun schouders zetten onder de campagne ‘Eetkomen van het hart’. Het concept van de campagne dit jaar is volledig nieuw, want het is de eerste keer dat deze wordt gekoppeld aan een sportieve uitdaging, waarbij deelnemers zoveel mogelijk kilometers moeten afleggen met hun huisdier. Per kilometer wordt dan ook een maaltijd geschonken aan een asieldier. 

Ieder zijn eigen tempo

Deelnemen aan ‘Eetkommen van het hart’ is eenvoudig en bovendien ook heel erg leuk.

 Het volstaat om:

  • De app van AtlasGo te installeren op je smartphone
  • Een account aan te maken
  • Bij inschrijving het aantal kilometer (5, 15 of 30) aan te duiden en het overeenkomstige bedrag te betalen.
  • Je te amuseren met je beste maatje 😉 Just Woof It!

Met deze schenking, die integraal verdeeld wordt over de 120  deelnemende asielcentra, steken ze asieldieren onmiddellijk een hart onder de riem. Eén kilometer is namelijk goed voor één maaltijd voor de dieren. Deelnemers kunnen trouwens ook foto’s van hun avonturen delen op sociale media met de hashtags #justwoofit en #eetkommenvanhethart, of rechtstreeks via de app van AtlasGo, en op die manier een echt groepsgevoel teweeg brengen.

Aude van Enst, Marketing & Communication manager, bij Tom&Co België kan al niet wachten om het eindresultaat van deze actie te zien: “‘Eetkommen van het hart’ is een enorme stimulans voor dierenliefhebbers om hun hond, of die van een familielid, tijdens de maand juli extra veel mee naar buiten te nemen, wat hun band ook zal versterken. Of je nu fan bent van joggen, hardlopen, of liever een rustige wandeling doet met je huisdier, elke mogelijke vorm van beweging kan op AtlasGo geregistreerd worden. Iedereen kiest dus zelf hoe hij deze uitdaging invult en steekt op zijn eigen manier een pootje toe.”

Op een andere manier deelnemen aan de Eetkommen van het hart?
Natuurlijk kan je je ook offline inzetten voor dit initiatief. Ga naar de winkel, schenk een zak brokken of koop een boekenlegger van € 2,5, € 5 of € 10 ten voordele van de partnerasielen.

 

keyboard_double_arrow_up